hmvandehoef

Familie Van de Hoef

De familie Van de Hoef

Hieronder het wapen van de plaats Hoogland. Het wapen is opgebouwd uit elementen van wapens van vroegere invloedrijke families. De lelie komt van het geslacht Van Amersfoort, die vroeger belangrijke bezittingen in de gemeente hadden.Het kruis is afgeleid van het wapen van het geslacht Lockhorst. Dit geslacht, afkomstig uit Leusden, had het gerecht Coelhorst in de huidige gemeente in bezit. 

De kroon is afkomstig van het wapen van het geslacht de Coninck, eigenaren van de heerlijkheid Emiclaer.(Bron: http://www.ngw.nl/heraldrywiki/index.php?title=Hoogland)

Van oorsprong komt de familie Van de Hoef uit het gebied rond Amersfoort. Dat is nog te zien aan de naam van het industrieterrein "De Hoef" bij Amersfoort aan de A2.

In de negentiger jaren heeft een neef, ook Henk van de Hoef geheten, zijn energie gestoken in de familiegeschiedenis. Alle gegevens over de familie zijn afkomstig uit een uitgave van hem. Helaas is Henk ongeveer 10 jaar geleden overleden.

De familienaam "De Hoef" is afkomstig van een boerderij uit de 17e eeuw die zo heette. Onderstaande kaart laat zien waar de boerderij gestaan heeft.

 

print